dissabte, 28 de juny del 2014

M'acomiado del Club de Lectura

Biblioteca de Ponent


Mai no havia participat en cap dels Clubs de Lectura que s'organitzen a Sabadell, però aquest any m'hi vaig decidir per diverses raons: Un bon amic a partir de la seva experiència de l'any passat m'ho va recomanar, una de les seus era a la biblioteca que tinc molt a prop de casa, la possibilitat de conèixer propostes de lectura no per força coincidents amb les que estic habituada em semblava interessant, el fet de compartir opinions i comentaris amb un grup de persones que d'antuvi es podien considerar amb interessos coincidents ho considerava engrescador, la participació en un grup de lectura seria sens dubte enriquidor en aportar i aportar-me noves idees, noves maneres d'entendre una mateixa obra i segurament ampliar-me els horitzons... en fi, que podia ser una experiència positiva en molts sentits.

El títol que s'hi va donar al grup era "El temps entre lectures" i les lectures, que he comentat en diferents entrades, han estat:

Novembre.............Sunset Park
Desembre..............Lolita
Gener....................Res no s'oposa a la nit
Febrer ..................El jersei
Març ....................La vieja sirena
Abril .....................La ciutat sense temps
Maig .....................Tòquio Blues
Juny: .....................El fill de l'acordionista

Aquest dimecres s'ha donat per finalitzada l'activitat i val a dir que el meu balanç no és gaire positiu. En principi les lectures en general, salvant algunes excepcions,  no han despertat el meu interès, malgrat que he complert escrupolosament, com no pot ser d'altra manera,  amb el calendari.

Tampoc la conducció del grup ha estat massa reeixida: Jo esperava que la persona que coordinava l'activitat hi tingués un guió, un propòsit, algun objectiu que no fora només el de comentar, de vegades de manera molt superficial, les lectures, però no ha estat així i aleshores, en més d'una ocasió, la reunió ha derivat i s'ha dissolt en una mena de trobada (amb tot el meu respecte) d'Avón o Tupperware, sense que es reconduís cap a un millor port.

Bé, ho deixo aquí, pel que he comentat em sembla que no cal afegir quina és la meva valoració i quin el meu propòsit pel proper "curs".

3 comentaris:

  1. Estic amb tu Carme. "Jo no em faria pas d'un club de persones com jo"

    ResponElimina
  2. Estic amb tu Carme. "Jo no em faria pas d'un club de persones com jo"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com en Groucho, eh? No pretenc ser vanitosa, però el cert és que no em va aportar res.
      Gràcies per comentar.

      Elimina