diumenge, 11 d’agost del 2024

Passejant per una Barcelona diferent

Va ser dijous, 8 d'agost, una data que resultarà inoblidable: Un dia diferent, matinar, agafar el tren, acostar-me a l'Arc de Triomf, al Parc de la Ciutadella, amb estones d'emoció, de satisfacció, d'enuig, de sorpresa...
I a partir d'aquí, un tomb per una barriada de Barcelona sense turisme, pràcticament ni veïns, cercant les voreres ombrejades, i encuriosint-me amb els noms d'alguns carrers.

Veieu:
Carrer de l'Anisadeta: 
El carrer de l'Anisadeta és el carrer més curt de la ciutat de Barcelona, situat al Districte de Ciutat Vella. El carrer de l’Anisadeta es troba a la zona del Born, a tocar de Santa Maria del Mar, i just a l'entrada del carrer dels Canvis Vells. Viquipèdia



Carrer de les Panses:
El Carrer de les Panses, en ple barri del Born , ens recorda on es venia el raïm assecat fins ben entrat el segle XVIII. Passejar pels carrers d'aquest barri i fixar-se en el seus noms, és apropar-te al passat d'una manera divertida i curiosa.
Insòlitbarcelona)



Del carrer dels Agullers no he trobat cap referència. Intueixo que fa menció a un ofici, a un gremi:


Carrer de les Portadores, que según el nomenclátor correspondía al lugar en donde estaban los Mestres d’Aixa (constructores de barcos de madera), que también fabricaban portadores, un tipo de vasija de madera para transportar vino a caballo. 
(Barcelona en horas de oficina)





Carrer d'en Groc: Tampoc no he trobat cap referència a aquest carrer amb un nom tan curiós:




No podia faltar una ullada al nostre passat més emblemàtic:




I acabo aquest breu recorregut Visitant l'Església de la Mercè.




Res d'espectacular, però em vagava recordar antigues, molt antigues passejades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada