divendres, 22 de maig del 2015

Antoni Farrés




Fa poc temps que he llegit "Antoni Farrés i Sabater, tal com l'hem conegut". Com el seu títol indica, es tracta d'un recull de records referents al que durant vint anys va ser alcalde de Sabadell, en Antoni Farrés. en boca de diversos personatges que en algun moment van treballar o van coincidir amb ell i també d'algun familiar.

He trobat a faltar algun comentari de gent anònima, dels conciutadans que al llarg de tants anys el van triar com a batlle, al principi amb la confiança que seria capaç de fer avançar la ciutat en uns moments difícils i més endavant per afecte, costum o inèrcia. Molts dels què el votaven ni tan sols sabien o els preocupava a quin partit pertanyia, senzillament el votaven a ell.

En Toni, que era així com s'acostumava a nomenar-lo, provenia d'una família benestant i es va decantar per estudiar advocacia, i se'n va dedicar com a advocat laboralista. Va ser un bon alcalde en especial en el seu primer mandat, segons ell mateix deia s'hi va fer més a Sabadell en quatre anys que en quaranta, tot i que també hi afegia que més que en els setze que hi van continuar. 

Jo vaig tenir el plaer de conèixer-lo, quan treballava en una escola d'educació especial que en els seus inicis va ser creada pel seu pare juntament amb un grup de pares de nens amb alguna deficiència, ja que aleshores no hi havia cap servei per aquests infants. Amb els anys, a mesura que els petits anaven creixent, suposo que amb molt esforç i determinació, van anar creant tot tipus de serveis i l'escola a què em refereixo va passar a formar part de la xarxa pública.

Servo un record especial d'un matí en què ens va visitar per sorpresa l'aleshores conseller Sr. Josep Laporte. En Farrés no va estar informat i en assabentar-se va venir molt contrariat lamentant-se que no l'havien avisat oficialment. El Sr. Conseller ja havia marxat i l'Alcalde voltava pel gran rebedor de la instal·lació  amb les llargues gambades que el caracteritzaven mentre anava remugant.

Un altre record especial és per la celebració del Special Olímpics del 1992. A l'Ajuntament, en un acte molt emotiu, ens van fer entrega d'una bandera de Sabadell per que la lluíssim en les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs, com a representants de la ciutat, i encara més, el mateix Alcalde, en Toni, i part del seu equip de govern hi van assistir al Palau Sant Jordi on es va fer la cerimònia d'obertura, i en veure'ns desfilar es va fer ben visible des de les grades, donat salts mentre ens victorejava amb gran entusiasme.

De la seva tasca com a polític només puc afirmar que fins on conec, va ser molt eficient en especial en l'atenció a les barriades molt oblidades fins a leshores, de la resta, molt s'ha comentat i no tot bo, en general tafaneries que a hores d'ara tampoc no tenen cap interès per mi.

Escultura en record a l'Antoni Farrés al Parc de Catalunya,
 una de les seves fites més importants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada